meteen contact
neem meteen contact op voor een oriënterend gesprek

Dinmed
Waterscheerling 31
3824 GA Amersfoort
Tel. 06-53351963
KvK: 59264268
BTW nr: NL.001953192.B.73

Email:

info@dinmed.nl

Accountancy, Nieuws

20 augustus 2019 door Accountancy Vanmorgen

Ruim de helft van de ondernemers in Nederland vraagt geen advies bij vraagstukken rondom hun onderneming, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel en onderzoekbureau MWM2.

Bijna 90% van de ondernemers loopt rond met vraagstukken en 70% heeft er twee of meer. De grootste vraag is: ‘Hoe kom ik aan klanten?’ MKB’ers hebben vooral vragen over bedrijfsoverdracht en het vinden van goed personeel. ‘Daarnaast lopen ondernemers rond met vragen over het inzetten van social media, het vinden van relevante informatie over wet- en regelgeving en hoe je als ondernemer moet omgaan met aansprakelijkheid.’

Vragen leveren stress op

De meerderheid (52%) neemt zich voor in de toekomst eerder hulp te vragen, maar schuift het voor zich uit, denkt het zelf op te moeten kunnen lossen of is te druk. Een grote groep van 38% zegt niet goed te weten waar ze terecht kunnen met inhoudelijke vragen rondom hun onderneming. Ruim 40% geeft aan dat het rond blijven lopen met vragen serieuze impact heeft. Belangrijke problemen zijn dat kansen blijven liggen (43%), groei stagneert (41%) en de ondernemer zelf stress of lichamelijke klachten heeft (26%).

Adviesnummer

De KvK heeft naar aanleiding van het onderzoek een landelijk adviesnummer geopend voor ondernemersvragen. ‘We hebben een schat aan informatie en deskundige adviseurs om ondernemend Nederland te helpen groeien, maar we merken dat ondernemers niet snel zelf aan de bel trekken.’ Vragen en antwoorden worden op de KvK-site en op social media gepubliceerd.